De CosmoQueen Award 2018 ging naar artiste Karin Bloemen en Marjolein de Jong, oprichtster van Breast Care Foundation, voor hun werk voor deze stichting. De Award gaat naar vrouwen die zich net als CosmoQueen inzetten voor een goed doel.
CosmoQueen Award - klik hier

Welkom bij CosmoQueen

Women Empowerment

CosmoQueen Foundation helpt kansarme vrouwen op weg naar economische en sociale zelfstandigheid. In niet-westerse landen. Met de verkoop van exclusieve fair trade fashion uit Jordanië en Cambodja en met fondsenwerving.
Zo maakt Jamila in een atelier in Jordanië, samen met haar collega's, onze bekende shawls en plaids. Naar een ontwerp van designer en CosmoQueen oprichtster Astrid Ras. Daarmee kan Jamila, als alleenstaande moeder in een land met een extreem hoge werkeloosheid, zélf het schoolgeld van haar kinderen betalen én haar moeder onderhouden. En daar zijn we trots op.

Maar CosmoQueen gaat verder. We helpen de ateliers ook bij de productie voor lokale markten. Met nieuwe borduurmachines, weefgetouwen en computers. Dat vermindert de afhankelijkheid van de CosmoQueen collectieverkoop en daarmee bouwen we ook op langere termijn mee aan een écht zelfstandige toekomst voor vrouwen als Jamila en haar collega's.

Daarnaast zijn we recent gestart met de ondersteuning van opleidingstrajecten in Indonesië en Guinee, West Afrika. Dit met als doel vrouwen een vak te leren, waarmee ze in de textielsector aan de slag kunnen.

Wij steunen met opleiding en werk!

 

De collectie

Damesshawls, exclusief, handgemaakt van zijde en kamelenwol.

Meer informatie

Herenshawls, stoer, handgemaakt, stuk voor stuk uniek.

Meer informatie
Women Empowerment

CosmoQueen helpt kansarme vrouwen economisch zelfstandig te worden.

PARTNERS

VRIJWILLIGERS

U kunt CosmoQueen helpen en kansarme vrouwen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.
Hoe?

NETWERKEN

CosmoQueen is op zoek naar verschillende netwerken waar wij onze producten kunnen verkopen. Neem contact op voor meer informatie.