De CosmoQueen Award 2018 ging naar artiste Karin Bloemen en Marjolein de Jong, oprichtster van Breast Care Foundation, voor hun werk voor deze stichting. De Award gaat naar vrouwen die zich net als CosmoQueen inzetten voor een goed doel.
CosmoQueen Award - klik hier

Welkom bij CosmoQueen

Projecten

CosmoQueen maakt Fair Trade Fashion in:

Atelier Jordanië
In Jordanië heeft iedere vrouw haar eigen specialiteit. Er heerst nog een echte naai- en borduurcultuur. Op de prachtige met de hand geweven en geverfde stoffen zijn deze technieken in de CosmoQueen ontwerpen maximaal benut. Al onze shawls, plaids en andere artikelen worden er nog, stuk voor stuk, met de hand gemaakt.

Atelier Cambodja
In Cambodja zijn de vrouwen vooral gespecialiseerd in het weven van diverse soorten zijde. De expertise voor het weven en verven wordt traditioneel overgedragen van moeder op dochter. Voor CosmoQueen maken ze prachtige fair trade shawls en ook verpakkingen.
Wij zijn trots dat we met deze vrouwen mogen samenwerken. En zij zijn trots op hun toenemende economische en sociale zelfstandigheid. Maar ook trots dat de producten die zij maken in het buitenland worden verkocht en gedragen!

En CosmoQueen ondersteunt opleidingsprojecten in Indonesië en Guinee, West Afrika:

In 2012 zijn we gestart met een derde land, namelijk Indonesië. In Manado (Tompasso en Febe Tondano), Bandung en Surabaya ondersteunen we lokale opleidingsinitiatieven van kerken en stichtingen. Het gaat hier om leer- en werkverschaffingsprojecten voor kansarme meisjes en vrouwen, die op deze manier een beroep kunnen leren. De projecten zijn gericht op productie voor de lokale textielmarkt.
CosmoQueen Foundation steunt middels educatie, starterpaketten en apparatuur, zoals naaimachine, zoom- en knoopsgatenmachines. Zonder onze steun zouden deze (jonge) vrouwen gedoemd zijn om op straat te leven.

Vanaf 2014 beginnen we met de ondersteuning van een nieuw project van Stichting Nimba in Guinee. Stichting Nimba geeft kansarme jongeren met een lichamelijk handicap gratis onderwijs en een vakopleiding (sinds1994).  CosmoQueen gaat nu een opleidingsatelier steunen waar jonge vrouwen (oudleerlingen van Centre Nimba) onder begeleiding leren textiele producten te maken en verkopen. Wij helpen NImba met machines en materialen.

 

De collectie

Damesshawls, exclusief, handgemaakt van zijde en kamelenwol.

Meer informatie

Herenshawls, stoer, handgemaakt, stuk voor stuk uniek.

Meer informatie
Women Empowerment

CosmoQueen helpt kansarme vrouwen economisch zelfstandig te worden.

PARTNERS

VRIJWILLIGERS

U kunt CosmoQueen helpen en kansarme vrouwen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.
Hoe?

NETWERKEN

CosmoQueen is op zoek naar verschillende netwerken waar wij onze producten kunnen verkopen. Neem contact op voor meer informatie.